Zo’n 100 kinderen hebben de afgelopen twee weken de Star Wars weekenden bezocht. Die werden gehouden bij de voormalige steenfabriek Plinthos aan de rand van Geleen.

De stichting Petje Af Zuid-Limburg organiseerde het evenement. “De Star Wars films en series bevatten uitstekende levenslessen” aldus organisator en locatiemanager Michel van Dijke. “Star Wars draait om de strijd tussen goed en kwaad. Ook zie je krachtige vrouwen en vrouwelijk leiderschap.

Kortom perfecte voorbeelden om de kinderen kennis van te laten nemen. We gebruiken Star Wars als een soort sleutel om het leven te begrijpen”.

De kids kregen uitleg over het heelal van een sterrenkundige en er waren er ook leden van Dutch en Belgian Garrison, de Nederlands en Belgische Star Wars kostuumvereniging, uiteraard geheel in stijl verkleed, aanwezig.

Stichting Petje af Zuid-Limburg is doorgaans op woensdagmiddag en op zondagen aanvullend onderwijs voor jonge kinderen van 10 tot en met 14 jaar. Bij Petje af leren kinderen niet uit boeken maar vooral in de praktijk.