Op 19/20 maart 2022 wordt de eerste editie van de 24hrs Sittard georganiseerd op het Tom Dumoulin Bike Park. Een ultraloop voor individuele hardlopers. De deelnemers gaan niet zoals gebruikelijk een vooraf gekozen afstand lopen en die in zo een snel mogelijk tijd lopen. Bij deze wedstrijd gaat gekeken worden welke afstand de deelnemers kunnen afleggen in een bepaalde tijd. Zo zijn er 5 verschillende onderdelen waaraan deelnemers kunnen deelnemen. 1 uurs, 3 uurs, 6 uurs, 12 uurs en 24 uurs.

Bij de hoofdafstand van 24 uurs hebben de deelnemers dus 24 uur de tijd om zoveel mogelijk kilometers te maken. Dit gebeurt op het Tom Dumoulin Bike Park waar een vlakke ronde is gemaakt van 2.029m. Elke ronde zal geregistreerd worden en zelf als het eindsignaal klinkt zullen de laatste meters gemeten worden tot waar de deelnemer geëindigd is.

Er is al veel internationale belangstelling voor de 24hrs Sittard. Deelnemers uit heel Europa hebben zich al ingeschreven voor de eerste editie. Ook topatleten zullen aan de startlijn verschijnen die over de 250km willen gaan lopen. Het huidige wereldrecord staat op 309.4km. Dit is een gemiddelde snelheid van 12,9km/h voor 24 uur lang!

Deelnemers mogen tijdens de wedstrijd gewoon gaan eten, rusten en slapen, maar de tijd stopt niet. De echte topatleten kiezen er dan ook voor om continu te blijven lopen, enkel een korte sanitaire stop zal gemaakt worden. Na 1, 3, 6, 12 of 24 uur klink een eindsignaal en gaat er gekeken worden hoeveel rondes en restmeters de deelnemers hebben gelopen. Meerdere meetpunten op het parcours controleren of de deelnemers daadwerkelijk steeds een hele ronde lopen.

Als het nog gekker kan is er ook al een deelnemer ingeschreven voor de 6 uurs die de hele wedstrijd zal gaan achteruit lopen.

Alle informatie van het evenement is te vinden op de website: www.24hrssittard.com