Jongeren lintjens Stein

Uitreiking Jongerenlintje

Dinsdag 26 april 2022

Burgemeester Marion Leurs-Mordang heeft dinsdag 26 april vier Steinse jongeren verrast met het jongerenlintje. Ze bracht Timo Nelissen (19), Jibbe van Gelden (15), Imme van Gelden (13) en Britt op den Kamp (24) een bezoek om dit bijzondere lintje uit te reiken. Zij maken het verschil door zich onder meer vrijwillig in te zetten voor een ander, maatschappelijke organisatie of voor de gemeente Stein.

Timo Nelissen (19)

Zo krijgt Timo Nelissen het jongerenlintje voor zijn hulp om ouderen op weg te helpen met al hun vragen over laptops, tablets en mobiele telefoons. Samen met zijn vriend Guillaume richtte hij de stichting Jongeren voor Ouderen op. De stichting is inmiddels zo hard gegroeid dat hij als coördinator andere vrijwilligers aanstuurt die meehelpen.

Jibbe (15) en Imme (13) van Gelden

Jibbe en Imme van Gelden zijn mantelzorgers voor hun vader. Hij heeft extra zorg nodig. Hun ouders kregen in 2021 ook nog eens allebei corona waaraan ze beide long-covid klachten hebben overgehouden. Door de zorg voor hun vader kunnen ze niet op vakantie gaan of deelnemen aan hobby’s en activiteiten. Jibbe en Imme vinden dat geen probleem, ze staan altijd voor iedereen klaar die hulp kan gebruiken.

Britt op den Kamp (24)

Britt op den Kamp is al jaren actief lid van de Steinse Jongeren Adviesraad (SJAR). Ze is zeer bevlogen, enthousiast, betrokken en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Naast haar drukke studie Geneeskunde en stage is ze druk met het schrijven van adviezen namens de SJAR. Extra bijzonder: Britt is vanaf het begin zelf betrokken geweest bij het jongerenlintje. Ook heeft ze zich beziggehouden met de jongerentop en Kom Ens campagne.