DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os, rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

Rocky Grispen uit Neeroeteren is al lange tijd gebeten door het Bokkenrijdersvirus. Zo deed hij onderzoek naar gangenstelsels in Maaseik, en nu legt hij de laatste hand aan een Bokkenrijdersfilm.
Bij de Dikke Van Dale weten ze niet wat ze aan moeten met het woord “Plónsjvot” dat sinds een weekje in Sittard en omgeving heel populair is, we gaan op onderzoek uit, wat is er aan de hand?
In Meerssen herdenken ze dat het 800 jaar geleden is dat het Bloedwonder zich voltrok. Reden om er een boekje aan te wijden. Wat is er in Meerssen allemaal te doen dezer dagen?
Toeristische organisatie Visit Zuid-Limburg komt met een vakantiekrant. Het nieuwe magazine is een coproductie met de uitgeverij die ook het huis-aan-huisblad MijnGazet in Sittard-Geleen uitgeeft.

Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor de bijzondere bestemming die de kerk van Opgrimbie-Maasmechelen krijgt, en een grote Romeinse tentoonstelling in het Duitse Trier.

EuregioToer Radio io is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: >www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren.