OLS Meijel 3e prijs St.Joseph Stein

Gespannen gezichten bij de schutterij van Stein zaterdag ,ze gingen het kavelen aan voor het winnen van het OLS en de eerste ronde verliep vlekkeloos. Even kon er opgelucht adem gehaald worden, voordat de tweede ronde ging beginnen. Vrij snel werd duidelijk dat het snel ging met 13 afvallers na de eerste ronde, plek 11 was dus al binnen!

Na ronde 2 waren het er nog 10 en dat betekent dat burgemeesters en voorzitters van elke schutterij hun goedkeuring moet geven voor het volgende OLS te organiseren. Uiteraard zei onze Burgemeester Leurs- Mordangh en voorzitter John Soeteman volmondig “Ja”.

Na een pauze van ongeveer een uur, ging de strijd onverminderd verder.
Nog 2 rondes werd er op grote bölkes geschoten ondanks een beetje regen werden ook die een voor een naar onder gehaald. Met nog 7 schutterijen in de stijd werd overgegaan op de kleine bölkes en toen ging het snel voordat we het in de gaten hadden waren we bij de top 5!

 

Wie had dat ooit gedacht. Helaas werd in de volgende ronde gemist en moesten we d’n Um overlaten aan Obbicht en Born en wij met Grathem om plek 3 of 4.
Omdat de winnaar sneller beslist was dan de plaat 3 en 4 is er door beide schutterijen beslist om niet meer verder te kavelen en de prijs te delen.
Yes, we zijn 3e!! Nog nooit sinds het bestaan van de schutterij zijn we zo kortbij d’n Um geweest, wat een prestatie.

Toen alle activiteiten waren afgelopen op de feestweide van Meijel, vertrokken we met de bus richting Stein. Waar blijkbaar ons nog het één en ander te wachten stond.
Eenmaal aangekomen in Stein en alles uitgeladen te hebben, werden we met de bus naar de Havenstraat in Stein gebracht, voor een optocht door het dorp. Toen we arriveerden stond een erehaag van schutters uit onze schuttersbond St. Gerardus ons op te wachten. Kippenvelmoment voor onze 6 toppers!
Zij kregen bloemen aangereikt en gingen op een “platte kar”, speciaal voor hun met spoed opgebouwd. Ze werden tijdens de optocht begeleid door de schutters, van de havenstraat naar het Wilhelminaplein voor een korte tussenstop bij Café de Poart en ’t Veurletste, toen naar ons schutterslokaal ’t Veldsjúúrke. (diverse filmpjes volgen nog).
En omdat we Café de Witte börstel natuurlijk niet konden overslaan heeft het zestal met een kleine delegatie ook nog een korte rondgang door Meers gemaakt.