Nieuwe Koningsparen bekend in Grevenbicht

Zondag 11 september jl. heeft op den Brammert het jaarlijks gezamenlijk Koningsvogelschieten van Broederschap van het Heilig Kruis en Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht plaatsgevonden.

Nadat de burgemeester het openingsschot heeft verricht is een spannende strijd losgebarsten. Vele bezoekers hadden de Brammert weer weten te vinden, waaraan ongetwijfeld het goede weer heeft bijgedragen. Het was een gezellig en drukbezocht feest dat tot de late uurtjes duurde.

Bij Broederschap van het Heilig Kruis wist Marlies Cox de vogel na 121 schoten af te schieten. Zij zal komende seizoen de Broederschap van het Heilig kruis voorgaan als Koningin met haar partner Stef als koning aan haar zijde.

Bij Schutterij Eendracht schoten maar liefst 7 schutters mee voor het Koningszilver. Wellicht dat daardoor de strijd bij Schutterij Eendracht wat langer duurde voordat de vogel werd afgeschoten. Nadat Thijs Klinkers de vogel nagenoeg los schoot wist Hen Poulissen met het 133ste schot de vogel naar beneden te halen. Hij mag zich het komende seizoen Koning noemen en in die hoedanigheid Schutterij Eendracht vertegenwoordigen. Hen zal daarbij ter zijde worden gestaan door zijn dochter Michelle als Koningin.