Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt dit jaar weer neer in het centrum van Sittard. Er zullen 27 van de meest talentvolle acts van dit moment acte de presence geven op 29 oktober. Bijzonder dit jaar is verscheidenheid qua deelnemende locaties maar ook de groei hierin. Live muziek leeft in Sittard!

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Sittard zijn maar liefst 13 locaties ‘poppodium voor een dag’. Denk dan aan nieuwkomers zoals Sjpassie (preview), het Phillokaal & RockSo Music maar ook ‘good old’ café Dwaas en De Hollande die alle edities hebben meegedaan of Proeflokaal ’t Hophuys.

 

 

Om 13.30u start het programma van Popronde Sittard in het Gruizenkerkje met een officiële opening en vervolgens een klassieke act, BARTH. Tevens zijn er previews om al wat stemming te creëren. ’s Avonds wordt gestart vanaf 19.30u met De Toegift in het Filmhuis de Domijnen, geniet van country meets soul in Kafee de Kup met BOAZ om 21.30. Zin in indie/post-punk? Dan ga om 22.15u los bij FIEP in Ernesto’s Popcantina. De laatste act staat zoals gebruikelijk in The Groove, daar zal Wasted Youth Club de boel even goed laten rammelen.

Check vooral het volledige programma op de website:/www.popronde.nl/steden/sittard”>Sittard 29 Oktober