39ste editie van Urpop

Na 2 jaar (verplichte) pauze wordt, traditioneel, op Hemelvaartsdag in Urmond het gratis toegankelijke Urpop festival gehouden. Voor de 39ste keer zullen op 26 mei a.s. de toegangspoorten, op het festivalterrein nabij de Beekstraat in Urmond, om 11.00u open gaan.

 

Al sinds 1982 is de doelstelling van het festival nog steeds hetzelfde, namelijk beginnende bands een podium bieden en het publiek de gelegenheid geven om gratis een festival bij te wonen. Ook nu is de organisatie er weer in geslaagd om een prima line up neer te zetten.

 

Om 12.30u zal SugarPunch! het programma op het hoofdpodium aftrappen. SugarPunch! Is een Female fronted poprock band. Geïnspireerd door bands als Skunk Anansie, Paramore & Guano Apes. Dynamische rockmuziek met knallende hooks. Stilstaan is geen optie meer! Met z’n vijven maken de heren en dame er een energieke liveshow van. Mis ze niet!

Hierna is het beurt aan 32 OHM. Ze beschrijven hun muziek zelf als volgt:

An eclectic mix of twentieth century musical styles, rolled-up into what we call “Meuse-Rhine delta wave”. Wil je weten hoe dit klinkt? Laat je dan verrassen.

Dan is het tijd voor een nieuwe naam aan het Nederlandse hardrock front. Oude bekenden, nieuwe songs, een nieuw album, een nieuw avontuur…Wat avonturen betreft hebben de mannen van “Baby Killed The Roses” de afgelopen tien jaar al het een en ander aan wapenfeiten op hun naam gezet. Dat allemaal onder de naam van BloYaTop. De switch naar de nieuwe naam lag voor de hand toen de band de handen ineen sloeg met producer Mario Goossens (Triggerfinger) en de keuze werd gemaakt om terug te keren naar de roots van de rockmuziek. In de loop van dit jaar verschijnt hun nieuwe album. Nu al live te beluisteren op Urpop 2022.