Heemelrijk Tuin Jupiter gaat open!

Van schoolplein tot heem(elrijk)tuin.

 

Twee jaar hebben onze vrijwilligers (heemtuinders) vrijwel iedere woensdag- en donderdagochtend gewerkt aan de aanleg van Heemelrijk Tuin Jupiter.

Onder de bezielende leiding van de ontwerper Nic Smeets, samen met de vakmensen van hoveniersbedrijf Jeroen Klinkers en de coördinators Ad Raven en Wil Ramekers ligt er nu een tuin die gezien mag worden. Er zijn een aantal in het oog springende plaatsen, waarvan de ruim honderd jaar oude lindeboom de meest opvallende is. We durven gerust te stellen dat het niet een heemtuin is geworden waarvan er al zoveel zijn. Het doel van de ontwerper was om het te richten op oude gebruiken en symboliek zoals die in onze regio voorkwamen. Ook de vele bomen, vruchten, planten, bloemen, kruiden en hop komen uit eigen streek. Zoveel mogelijk materiaal werd hergebruikt.

Vanaf een verhoogd terras kan je zowel van het uitzicht als van een drankje te genieten. Enfin, je zou zelf eens moeten komen kijken.

 

Op zaterdag 6 mei om 13.30 uur wordt de tuin officieel geopend door de wethouders Andries Houtakkers en Leon Geilen. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Voor die gelegenheid is de Geleense brouwerij Logister met eigen bier aanwezig, de hop voor het bier “Gelaense Gallier” groeit immers in deze tuin. Verder geeft een imker informatie en is er jam en stroop uit eigen streek. Onze chef-kok bakt de ouderwetse dikke pannenkoeken. Die moet je proeven! Het geheel wordt muzikaal omlijst Augustiner Kapel en Ben Erkens.

Op iedere eerste zaterdag van de maand zal van 10.00 tot 12.00 uur een tuinthema centraal staan. Op 6 mei is de tuin tot 17.00 uur geopend.

 

De verdere openingstijden zijn: Maandag en donderdag van 14.00 tot 16.30 uur, dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur. Op afspraak zijn wij ook graag bereid toegang te verlenen tot de tuin en ons gebouw en arrangementen op maat te verzorgen. Neem hiervoor contact op met Ad Raven via info@heemkunde-geleen.nl