In 2023 brengt stichting Bijzonder in Beweging -tot 2018 beter bekend als Basissport Limburg- al 50 jaar mensen met een beperking in beweging. Door heel Limburg sporten wekelijks meer dan 500 mensen met een beperking.

‘Een mijlpaal, zo kun je die 50 jaar gerust noemen’, zegt Amanda Klein, directeur van de stichting. ‘Ik ben er trots op dat we al zo veel jaren met professionals en vrijwilligers aan mensen met een beperking hun wekelijkse beweegmoment brengen.’ De stichting wil de komende 50 jaar nog meer mensen met een beperking laten bewegen, maar kampt ook met enorm toegenomen kosten. ‘Het is lastig om nieuw beweegaanbod op te starten. De kosten voor het huren van accommodaties of professionals voor de groep zijn ook voor ons enorm gestegen’, aldus Klein.

Er wordt creatief gezocht naar manieren om de gestegen kosten te betalen. Eén van die bijzondere initiatieven is dat het vrijwillige bestuur van Bijzonder in Beweging zichzelf heeft uitgedaagd. Zij zijn de Club van 100 gestart. De vijf bestuursleden gaan in hun netwerk op zoek naar mensen die lid willen worden van de Club van 100. ‘Het is begonnen als initiatief om onze omgeving te activeren lid te worden, maar natuurlijk kan iedereen lid worden van deze club’, zegt Ruud Guyt voorzitter van het bestuur. Tegen een vergoeding word je lid van de Club van 100. ‘Met dat geld kan de stichting de toegenomen kosten betalen én nog meer mensen met een beperking in beweging brengen’, zegt Ruud Guyt.

De leden van de Club van 100 krijgen er ook wat voor terug. Ze zijn van harte welkom om met eigen ogen te zien wat het wekelijkse beweegmoment of evenement, zoals de Rosa-Run, betekent voor onze deelnemers. ‘Die lach en het plezier bij onze deelnemers is écht onbetaalbaar, zegt Guyt.’ Ook krijgen ze een presentje dat is gemaakt door de deelnemers. ‘Ik hoop van harte dat veel mensen lid worden van de Club van 100 en we nog jarenlang mensen met een beperking in Limburg kunnen laten bewegen’, besluit Klein.

Meer informatie en lid worden: www.bijzonderinbeweging.nl/clubvan100