Appeltje van Oranje

Met uw stem maakt het Jongeren Netwerk Limburg (JNL) kans op een felbegeerd Appeltje van Oranje.

Dit jaar wordt deze prijs toegekend aan een organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid voor álle jongeren en dat is precies waar zij voor staan.

Mochten zij winnen, dan ontvangen zij een bronzen beeldje uit handen van Koning Willem-Alexander én € 25.000!

Met dat geld kan het JNL nog meer jongeren helpen, want álle jongeren verdienen gelijke kansen.

Sittard-Geleen
Ivo
Heuts
Jongeren Netwerk Limburg

Young Perspective is hét jongerennetwerk in Limburg voor cliëntenraden, jeugdraden en leerlingenraden. Met dit initiatief organiseert het Jongeren Netwerk Limburg jaarlijks terugkerende activiteiten die de verschillende initiatieven versterken en met elkaar in contact brengen. Zo kunnen ze kennis delen en leren van elkaar. Op deze manier wil de organisatie de positie versterken van jongeren tussen 12 en 27 jaar in Limburg.

Online en offline
Er zijn on- en offline activiteiten zodat leerlingen-, jeugd-, en cliëntenraden veel meer en krachtigere invloed kunnen uitoefenen en de stem van hun achterban kunnen vertegenwoordigen. Jongeren krijgen zo meer invloed op beleids- en besluitvorming op bijvoorbeeld scholen en in gemeentes en wijken. “Alleen met vereende krachten en in samenwerking met jongeren en de organisaties er omheen kan het verschil worden gemaakt.” Verdient deze netwerkorganisatie een Appeltje van Oranje? Stem!