De Aziatische Duizendknoop groeit razendsnel, verdringt bestaande planten en kan door scheuren van funderingen groeien en door asfalt breken. Het probleem van de plant is dat hij zich snel verspreidt via een zeer uitgebreid wortelstelsel, waarbij ieder stukje Duizendknoop weer kan uitgroeien tot een volwaardige plant

Wij willen daarom alle groeilocaties van de Aziatische duizendknopen in Sittard-Geleen in kaart brengen. Via de button kunt u zien welke locaties al bij ons bekend zijn. Ziet u de Aziatische duizendknoop in Sittard-Geleen? Meld dit dan, liefst met een foto, via duizendknoop@sittard-geleen.nl of bel naar telefoonnummer 14 046. Dan kijken wij of, wanneer en hoe we kunnen bestrijden.

Heeft u de Aziatische Duizendknoop in uw tuin? Graaf de planten volledig uit. Vervolgens kunt u iedere maand de nieuwe scheuten vanaf de wortelaanzet verwijderen. Belangrijk is dat u alle wortels weghaalt. De resten van de plant gooit u in het restafval, niet in de GFT container.

Met zijn mooie witte bloemen lijkt de berenklauw een vriendelijke plant, maar schijn bedriegt. Die brandhaartjes op de bladeren en stengels kunnen voor veel ellende zorgen in de vorm van brandblaren op uw huid. Oppassen dus! Heeft u de plant in uw tuin? U kunt de reuzenberenklauw verwijderen door de plant vanaf de wortel uit te steken. Zorg er wel voor dat u bedekkende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril draagt zodat u niet in contact komt met de brandharen of het sap van de plant.