Bastogne-Stein Freedom Ultraloop

De Stichting Ultraloop Stein organiseerde vrijdag 17 september de Bastogne-Stein Freedom ultraloop ter ere van 75 jaar bevrijding.

De start was bij het Memorial du Mardasson in Bastogne waar het Ardennen offensief plaats vond.  Vooraf legden de burgemeester van Bastogne Benoit Lutgen en de burgemeester van Stein Marion Leurs-Mordang twee kransen neer bij monument van de gevallen slachtoffers.

De start was om 21.00 en de 10 atleten en 3 fietsers moesten 153 km hardlopen tot Catsop; het parcours had 2000 hoogtemeters en liep via Houfalize-Vielsalm-Troispoints-Coo-Spa-Banneux-Blegny via de grensovergang in Withuis naar Catsop. Hier werden de estafettelopers opgewacht door 72 legervoertuigen en 100 re-enactors van de divisies 2AD Genk, SuperSixth en Spearhead. Tevens liepen de scholieren van SG Groenewald de laatste 16 km mee door alle kernen van de gemeente Stein.

Na 17 uur en 43 min arriveerden de lopers bij het openluchttheater bij het IVN in Stein. Hier werden kransen gelegd door loco-burgemeester Philippe Collignon (Bastogne) en Marion Leurs-Mordang. Daarna was de slotact van de Andrew Sisters op de GMC truck in stijl bij Brasserie Steinerbos.

Meer info www.ultraloopstein.nl

Foto’s: Fons Verhoeve en Giel Scholtes.