Het Duitse pelgrimsoord Kevelaer trekt elk jaar een miljoen bezoekers. De van oudsher grootste groepsreis vanuit ons land organiseert de Broederschap Sittard-Kevelaer. Al sinds 1669 (!) trekken elk jaar in september honderden mensen vanuit Sittard en wijde omgeving naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. Dit jaar is de bedevaart naar de Mariastad op maandag 12 september. Gaat u ook mee?

 

Er zijn opstapplaatsen in verschillende wijken en dorpen in de Westelijke Mijnstreek, waarna alle bussen zich verzamelen bij “Op de Vos” in Nieuwstadt. Vandaar is om 8.30 uur het gezamenlijke vertrek naar Kevelaer. Het programma in Kevelaer is:

10.15 uur        Aankomst in Kevelaer, waarna processie naar de basiliek.

10.30 uur        Plechtige Hoogmis in de basiliek, waarna processie naar de Kaarsenkapel.

15.00 uur        Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel.

17.30 uur        Plechtig Lof in de Basiliek met onze hulpbisschop Mgr. De Jong.

Aansluitend trekken we in processie langs de Genadekapel en daarna gaan we weer terug naar de bussen voor de terugreis naar Sittard.

Tussen de plechtigheden is er voldoende tijd voor ontspanning. Zo zijn in het gezellige stadje tal van winkels en restaurants.

 

Aanmelden: Buskaarten zijn tot dinsdag 30 augustus op verschillende plaatsen bij u in de buurt verkrijgbaar. Een buskaart kost € 20,– per persoon.

Bel met de heer Tjeu Wetzels voor meer informatie: telefoon 06-27822186, of stuur een bericht naar: broederschap.sittard@gmail.com.