Meld u aan voor de unieke informatieavond over HartslagNu

Op 16 november is er een unieke voorlichting over reanimatie in het gemeenschapshuis in Neerbeek.
Heeft u al een reanimatiediploma of wilt u graag het reanimatiediploma halen, maar twijfelt u ergens over?

Kom dan kijken hoe een reanimatie in zijn werk gaat!

In samenwerking met EHBO-verenigingen Beek en Spaubeek en Ambulancezorg GGD Zuid-Limburg zal een voorlichting worden gegeven, maar kunt u het reanimeren ook oefenen en als klap op de vuurpijl zal een ambulance komen om een reanimatie te doen, nadat 112 is gebeld!

Algemeen

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Ook u kunt helpen! Sluit u aan bij het reanimatienetwerk van HartslagNu.

HartslagNu is een Reanimatie Oproep Systeem dat inmiddels in ongeveer driekwart van Nederland ingeschreven Burgerhulpverleners oproept bij de noodzaak voor en reanimatie. Meerdere burgerhulpverleners ontvangen een bericht waarna ze direct naar het slachtoffer worden gestuurd om de reanimatie te starten, ofwel naar de dichtstbijzijnde AED om die naar het slachtoffer te brengen.

Met de toename van het aantal Burgerhulpverleners is de overlevingskans gestegen, waar in Limburg zelfs een overlevingskans van 27% is t.o.v. lagere percentages in andere delen van het land. Om een hartveilige gemeente te waarborgen blijven Burgerhulpverleners hard nodig! Uw hulp is hard nodig om levens te redden in de gemeente!

Opleiding

Om Burgerhulpverlener te worden dient een basiscursus te worden volbracht bij de EHBO-vereniging Beek of Spaubeek. Dit zal bestaan uit twee avonden: een theorieavond en een praktijkavond. Tijdens deze cursussen komt aan bod hoe u een hartstilstand herkent, en wat u dan als eerste doet. Maar ook hoe u moet reanimeren en hoe u een AED aansluit en bedient.

Wanneer u beide avonden heeft bijgewoond en de cursus heeft volbracht, ontvangt u een certificaat en dient u zich aan te melden bij HartslagNu als burgerhulpverlener. Indien u zich aanmeldt na afloop, is de cursus gratis.

Om burgerhulpverlener te blijven, is het verplicht elk jaar twee avonden een herhalingscursus te doen, waar u ook geen kosten aan zult ondervinden.

Aanmelden gemeente Beek