De Gemeente Beek spreekt haar afschuw en afkeuring uit over de oorlog in Oekraïne. Het is onvoorstelbaar dat er oorlog is in Europa. Wij leven intens mee met iedereen die door deze oorlog wordt geraakt.

De Gemeente Beek biedt vanaf begin augustus onderdak aan Oekraïense vluchtelingen. De opvanglocatie is gelegen op Bedrijventerrein Aviation Valley in Beek, waar 175 gemeubileerde studio’s worden gerealiseerd in het voormalige pand van KPN aan Amerikalaan 52. Het pand is in handen van Flexrooms Living en biedt ruimte aan 525 personen. De vluchtelingen uit Oekraïne kunnen hier voor een langere periode blijven totdat het in hun land weer veilig is.

Op 1 augustus is het grootse gedeelte van de begane grond opgeleverd. In het pand worden de laatste puntjes op de ï gezet. Dit betekent dat de eerste groep Oekraïense vluchtelingen vanaf begin augustus  terecht kan in het pand. De overige verdiepingen zullen met tussenpozen van vier weken, separaat van elkaar, worden opgeleverd.

Voor de Oekraïense vluchtelingen zijn er in, en rondom het pand, verschillende faciliteiten gerealiseerd zoals ontspanningsruimtes, wasruimtes en mogelijkheden om buiten te recreëren. Er zullen 24 uur per dag beheerders aanwezig zijn die ook de taal machtig zijn zodat ze vragen van bewoners kunnen beantwoorden en hen wegwijs kunnen maken in het pand.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Beek. Daarom houden we op deze pagina een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden voor u bij.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Of wilt u een bijdrage leveren in de opvang van vluchtelingen? Stuur dan een e-mail  naar: oekraine@gemeentebeek.nl.