De Beekse Energie Coöperatie gaat 550 zonnepanelen leggen op daken van loodsen van landbouwbedrijf Roebroek aan de Hoogkuil in Beek.
Het wordt het tweede project van de Beekse coöperatie. In 2020 werd al met succes een eerste project gerealiseerd ook met 550 panelen.

De coöperatie heeft een subsidie verworven van het Rijk, de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking(SCE). Met deze subsidie en de opbrengst van teruglevering van elektriciteit aan het net is het project rendabel.

De Beekse Energie Coöperatie is een non-profit vrijwilligersorganisatie. Lid van de coöperatie kun je worden door te investeren in de zonnepanelen. Projectleider Jan Bijen:  ‘De cooperatie levert met dit project een mooie bijdrage aan de uitvoering van de energietransitie. Onze leden willen iets doen voor een duurzame aarde maar maken een ook een mooi rendement op hun investering.’
Landbouwbedrijf Roebroek steunt de missie van de coöperatie van harte en stelt daken van twee van haar loodsen ter beschikking aan de coöperatie.

Er zijn in Nederland twee regelingen voor particulieren-kleinverbruikers om de opwekking van duurzame elektriciteit met zonnepanelen te stimuleren: de salderingsregeling en de zogenaamde postcoderoosregeling met de SCE subsidie. Bij de salderingsregeling worden PV-panelen op eigen dak gelegd. De coöperatie richt zich op de tweede regeling waarbij burgers, die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen, de doelgroep vormen.

Het project is al bijna volgeboekt. Belangstellenden moeten snel zijn om nog te kunnen deelnemen.

De Beekse Energie coöperatie is lid van Rescoop-Limburg, de vereniging van energie-coöperaties in Limburg. Informatie is te vinden op www.beekseenergiecooperatie.nl