Bewonerscommissie Muntherveste Urmond winnaar

Tijdens Burendag op 24 september overhandigde directeur Vastgoed René Clement van Wonen Limburg een cheque aan de leden van de bewonerscommissie Muntherveste in Urmond. De wens van veel bewoners is om van het wonen op het Munthervesteplein een Thuis te maken. De bewonerscommissie won de ‘Trots op mijn buurt 2022’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg.


De maatschappij verandert. Mensen worden steeds ouder, wonen langer zelfstandig en soms sluipt eenzaamheid en verdriet het leven binnen. De bewonerscommissie wil daarom samen met bewoners bouwen aan een SamenWonenGenieten-groep, waarbij lief maar ook leed met elkaar gedeeld kan worden. Ook organiseert een werkgroep allerlei activiteiten, zoals wandelingen, jeu-de-boulesmiddagen etc. Clement is blij dat de bewonerscommissie Muntherveste is gekozen tot winnaar van de Buurtwinkel Sittard. “De bewonerscommissie brengt mensen met elkaar in contact. Door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip. En je staat dan eerder klaar om elkaar te helpen. In de coronatijd hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk dat dat is. Een goede buur is vaak nog belangrijker dan een verre vriend”, aldus Clement.


Het was de tweede keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken.
Wonen Limburg heeft zeven buurtwinkels verspreid over de hele provincie. Per buurtwinkel koos de jury een winnaar uit. De jury bestond uit bestuurder Ger Peeters, Leon Beugels namens de huurdersorganisaties, een bewoner en een medewerker van Wonen Limburg. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld.