Op Palmzaterdag 1 april vindt in de St. Willibrorduskerk te Obbicht een spectaculaire en unieke samenwerking plaats. De drie harmoniekorpsen uit de kleine kernen Grevenbicht-Papenhoven en Obbicht spelen samen een concert.

De harmoniekorpsen van topniveau zoeken de laatste tijd met meerdere initiatieven en projecten steeds vaker de samenwerking op, zo ook met dit project. Muzikale kruisbestuiving van de bovenste plank dus. Concordia (dirigent Alex Schillings) uit Obbicht, St. Cecilia (dirigent Jos Simons) en Koninklijke Harmonie Aurora (dirigent Christiaan Janssen) uit Grevenbicht-Papenhoven, gezamenlijk meer dan 250 amateurmuzikanten, brengen één voor één hun muzikale talenten ten gehore.

 

Twee van bovenstaande korpsen, respectievelijk Concordia en K.H. Aurora, spelen hun concoursprogramma waarmee beiden later dit jaar op concertconcours zullen gaan.

Het concert onder de naam ‘Klankkluere’ is gratis te bezoeken en start Palmzaterdag 1 april om 18:30 uur. Concordia Obbicht zal het spits afbijten, waarna St. Cecilia het programma voortzet. De avond wordt afgesloten met de uitvoering van Koninklijke Harmonie Aurora. In de pauze wordt er voor een warme drank gezorgd.