Broedseizoen begonnen: honden aan de lijn

De lente is begonnen! Allerlei Limburgse wilde dieren proberen een fijne en rustige kraamtijd te hebben in dit broedseizoen. Blijft u op de paden en houdt u uw honden aan de lijn?

De toegenomen drukte in de natuur kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen. De gezamenlijke natuurorganisaties vragen bezoekers om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden. In veel gebieden van Stichting Het Limburgs Landschap, zoals bijvoorbeeld ook het Limbrichterbos, hangen daarom sinds deze week borden met de tekst ‘Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur’.

De boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer willen hiermee bezoekers verwelkomen en tegelijkertijd wijzen op de kwetsbaarheid van de plek waar ze zijn. Het hele voorjaar zijn ze in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten. De terreinbeheerders vragen bezoekers dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter. Het broedseizoen duurt formeel van 15 maart tot 15 juli.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Limburgs Landschap.