De Zittesje revuu, die inmiddels een 111-jarige historie kent,  heeft in 2022 besloten om het culturele revue-erfgoed veilig te stellen bij een volgende generatie. Dit heeft geleid tot een scholenproject waarbij aan scholen een uitgebreid lespakket aangeboden wordt met als thema de Zittesje Revuu. Inmiddels zijn verschillende Sittardse scholen met dit lespakket aan de slag en is ook tot ver buiten de stadgrenzen interesse voor dit bijzondere project. Onderdeel van dit scholenproject was ook een rondleiding, in totaal hebben ruim 300 kinderen van een tiental basisscholen deze backstage rondleiding ontvangen.

Een onderdeel van het lespakket is ook een winactie waarbij scholen uitgedaagd worden om het liedje ‘Oukouk’, de naam van de huidige revue, te vertalen in een creatief werkstuk. Er werden prachtige ontwerpen aangeleverd, maar twee ontwerpen sprongen bovenuit. Groep 7 van basisschool De Sprong uit Oirsbeek en de leerlingen van groep 7 van basisschool Leyenbroek uit Sittard hebben een dusdanig originele weergave van de opdracht aangeleverd, dat zij daarmee als klas kaartjes gewonnen hebben voor de voorstelling van de Zittesje Revuu op 4 december aanstaande.

De ZIttesje Revuu is afgelopen vrijdag 18 november in premiére gegaan en heeft vele enthousiaste reacties mogen ontvangen. Het verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte af in 1959, waar ook een schoolklas wordt gevolgd met jeugdige leerlingen.  Op zondagen zijn dit jaar voor het eerst alle voorstellingen in de middag om 14.30 uur. De speeldate van de Zittesje Revuu ‘Oukouk’ in het Toon Hermans Theater zijn nog op 25, 26 en 27 november en 2,3 en 4 december.

www.oukouk.nl