Het duurde even, maar donderdagochtend heeft Fortuna Sittard dan eindelijk de Turkse spits Burak Yilmaz gepresenteerd. “Ik kom hier vooral om doelpunten te maken en wedstrijden te winnen”, stak Yilmaz na een korte introductie van wal.
Fortuna stuntte vorige maand met het inlijven van Yilmaz. Hij tekende in Sittard een contract voor vijf seizoenen. De eerste twee jaren is hij actief als speler. Daarna zal hij aan een trainerstraject beginnen.
Voorzitter Isitan Gün benadrukte nog maar eens trots te zijn met de komst van Yilmaz. “Het is een mooie dag voor deze club. Fortuna krijgt er een iconische voetballer bij.” Gün roemde de spits voornamelijk om zijn ‘voortreffelijke discipline en enorme leiderschapskwaliteiten’.
De doelpuntenmaker van beroep hoopt met zijn kwaliteiten veel toe te voegen aan de Sittardse club. “Ik ben heel blij hier te zijn en wil bijdragen aan een nog mooiere toekomst dan het historische verleden dat Fortuna heeft.”
Het toekomstperspectief dat Yilmaz in Sittard krijgt, heeft de doorslag gegeven om voor Fortuna te kiezen. “Behalve dat hier mensen werken op wie ik aardig gesteld ben, ben ik 36 jaar en zal ik ook aan het leven na mijn spelerscarrière moeten denken.” Bij Fortuna krijgt Yilmaz na twee jaar de mogelijkheid om aan een trainerstraject te beginnen, maar dat is niet in beton gegoten. “In de loop van de tijd zal duidelijk worden welke rol ik ga vervullen. Dat kan ook als sportief directeur zijn. Ik heb nog geen specifieke doelstelling na mijn carrière.”
Wanneer Yilmaz aansluit bij de trainingen van Sjors Ultee is nog niet helemaal duidelijk. Hij zal eerst naar Turkije moeten om papierwerk rondom zijn werkvergunning te regelen.
De spits zal komend seizoen rugnummer 17 dragen.