Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft woensdag 16 september een pand gesloten aan de Stasstraat in Beek.

Het pand gaat voor de duur van drie maanden dicht. De politie trof op 16 juni na een melding een in werking zijnde hennepplantage aan op de zolderverdieping van het pand.

De hennepplantage bestond uit 83 hennepplanten.

De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten om een woning of bedrijfsruimte te sluiten.

Hennepplantages leiden vaak tot onveilige situaties voor omwonenden (denk aan brandgevaar, ripdeals, overlast, inbraak).

Doel van de sluiting is het herstellen van de openbare orde en veiligheid. De hennepplantage zorgde voor onrust bij omwonenden. Zij maakten zich ernstige zorgen over hun veiligheid.

Burgemeester van Basten-Boddin:

“Veel hennepkwekerijen bevinden zich in slaapkamers, kruipruimtes of op zolders in gewone woonwijken en dit heeft tot gevolg dat de veiligheid van een hoop mensen in het geding is.

Omwonenden kunnen geconfronteerd worden met brand door oververhitting, instortingsgevaar of aantasting van de gezondheid door waterlekkage, gassen of pesticiden.

Ik druk daarom iedereen op het hart: doe bij het vermoeden van een hennepplantage in uw buurt melding bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.”