Café Chemelot in Geleen geopend

Chemelot-directeur Loek Radix en wethouder Yvonne Salvino-Meijer (economie) hebben maandag 6 februari Café Chemelot aan de Markt in Geleen officieel geopend. Hoewel Café Chemelot slechts een week geopend is, wordt met dit bezoekerscentrum een nieuwe verbinding gerealiseerd tussen het honderdjarige Chemelot en het centrum van Geleen.

,,Chemelot en Geleen zijn in die honderd jaar nauw met elkaar verbonden. Chemelot is op weg naar een nieuwe circulaire toekomst en Geleen heeft daar ook een plaats in,’’ zei Loek Radix bij de opening van het pop-up centrum.

 

,,Ik vind het dan ook mooi dat Chemelot en Geleen in de Week van de Circulaire Economie de banden weer flink versterken.”

De Sittard-Geleense wethouder Yvonne Salvino-Meijer beaamde dat. ,,Je ziet dat Geleen en Chemelot elkaar steeds meer opzoeken en vinden. Met dit bezoekerscentrum wordt veel tastbaarder wat op Chemelot gemaakt wordt en hoe dit een bijdrage kan en gaat leveren aan onze circulaire leefomgeving.” Yvonne Salvino-Meijer hoopt van harte dat dit tijdelijke bezoekerscentrum snel een permanent vervolg krijgt in het centrum van Geleen.