Culturele Werkgroep Stein

 

De Culturele Werkgroep Stein opent het kunsten-seizoen 2022-2023 met een duo-tentoonstelling van Arno Sijben en Marie-Josée Comello, getiteld: ‘Le sentiment du vide’.

Deze titel roept vooraf misschien een apart sentiment bij de nieuwsgierige bezoeker op. Leegte wordt gekenmerkt door een gevoel van algemene verveling , vervreemding en apathie. De betekenis van “leegte” varieert echter afhankelijk van de context en de culturele of religieuze traditie waarin het kan worden gebruikt. In deze tentoonstelling krijgt de leegte betekenis. En dat is ook de bedoeling van de kunstenaars. Een ding is zeker, na het zien van de tentoon gestelde werken gaat u vol van nieuwe gedachten en ideeën naar huis….

Arno Sijben (Heerlen, 1968) studeerde aan de Maastricht Academy for Fine Art and Design autonome vormgeving en aan de Hoge School Zuyd Maastricht de Bachelor for Education in Fine Art and Design. Naast zijn kunstenaarschap geeft hij bij diverse instellingen les in het kunstonderwijs en is hij kunstcoördinator voor Zuyderland MC. Zijn werk is opgenomen in toonaangevende bedrijvenkunstcollecties zoals de kunstcollectie Zuyderland, de kunstcollectie Provinciehuis Limburg en in diverse particuliere kunstcollecties.  Sijben exposeert in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel in Maastricht.

Marie-Josée Comello (NL1964) behaalde haar Master Fine Art aan de MAD Faculty te Hasselt, België. Tussen 2010 en 2017 leefde en werkte ze in Italië en Duitsland en tegenwoordig woont en werkt ze weer in Nederland.

In 2016 won ze de eerste prijs in de Latvia International Ceramics Biennale. Het onderscheiden werk is opgenomen in de vaste collectie van het mark Rothko Art Center in Letland. In 2017 won ze de publieksprijs voor haar werk “I am not my Sister” tijdens de tentoonstelling De Salon in het museum voor hedendaagse kunst De Domijnen te Sittard, waarbij het museum dit werk aankocht. Haar werk is getoond in meerdere buitenlandse keramiek biënnales en diverse andere tentoonstellingen. Zij heeft onder meer in Italië, Portugal, Spanje, Kroatië, Letland en Duitsland geëxposeerd.

De tentoonstelling van Arno Sijben en Marie-Josée Comello is van 10 september tot en met 2 oktober 2022 in de Terpkerk te Urmond, gemeente Stein.

 

 

Voor nadere informatie kunt u terecht bij info@cwstein.nl