Opbrengst eerste Ambrassadeur voor restauratie toren Grote Kerk

In samenwerking met de Sittardse Ambrass brouwerij brengt culturele vereniging De Mander een bier op de markt, genaamd de Ambrassadeur. Voorzitter van De Mander Hans Schorgers: “We zijn als vereniging altijd nauw verbonden geweest met projecten die goede doelen steunen in onze eigen stad. Door bijvoorbeeld het wegvallen van de collecte tijdens de kinderoptocht en de onzekerheid over de opzet hiervan in de komende jaren, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe initiatieven waarmee we geld kunnen inzamelen. Het eerste idee dat we concreet hebben uitgewerkt is de Ambrassadeur.”

Met Max Schreuder van Ambrass bouwerij werd een eigen bier gecreëerd. Max: “Samen zochten we naar de ingrediënten die zouden leiden tot een lekker, voor iedereen die ervan houdt (door)drinkbaar bier. De Ambassadeur is uiteindelijk een goud blond bier geworden, met zoals altijd bij Ambrass, uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Sittards water, gerstemout, hop, gist en koriander. Een eerste batch is zo goed als klaar, voorgeproefd en wordt volgende week gebotteld.”

De opbrengst van de Ambrassadeur 2020 gaat naar het project ‘Dao baove in d’n Tore’, bestemd voor de restauratie van de toren van de Grote Kerk. Hans: “Klopt. We presenteren het bier officieel op 27 augustus. Op zaterdag 29 augustus staan de Mander-leden met bestelformulieren rond de Sittardse Markt. Voorintekenen kan nu al op de website van De Mander, manderzitterd.wordpress.com Het bier wordt aangeboden in verpakkingen van vier stuks. Deze kosten een tientje en vijf euro is voor de restauratie van de toren. Uiteraard is elk veelvoud van vier te bestellen. Afhalen kan op zaterdag 29 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur bij Ambrass aan de Gats 13 in Sittard.”

Om een en ander te promoten is onder regie van Thijs Offermans een serie ludieke filmpjes opgenomen. Deze zullen vanaf komende vrijdag, 21 augustus, via diverse socialmedia-kanalen en op de site van de Mander te zien zijn.

Vanwege de interesse die er nu al is voor de eerste Ambrassadeur, wordt ook een tweede batch gebrouwen. Deze is echter niet direct te koop, maar zal later in september worden uitgeleverd. Bestellingen van vier pakketten of meer kunnen ook, op verzoek, in de eerste week van september door de Mander-leden zelf, bij u aan huis worden bezorgd. Mits u in de gemeente Sittard-Geleen woont.