Support your local’s, dat geldt ook voor liedjes dacht Cyrille Niël. Vanuit die basis ontstond het idee voor een nieuw muzikaal stukje entertainment genaamd ‘De toone van Zitterd!’

In de ‘toone van Zitterd’ neemt Cyrille de luisteraars mee op een muzikale wandeling door de Sittardse binnenstad met oude bekende en minder bekende liedjes.

Begeleid door met name de vleugel volgt er een tour d’amusement met mooie achtergrondverhalen.

Op zoek naar de romantiek van de stad komt hij onder andere uit bij een liefdesverhaal van de Zittesje Sjnaak en het Zittesj Mechelke.

“Eigenlijk zou ik eind september met een nieuwe cabaretshow komen, na mijn debuut in 2018 met ‘De Gevleugelde Druimer’.

Deze zou zijn inclusief een zeskoppig combi, echter door de 1,5 meter regel in de schouwburg, werd dit heel lastig om rendabel te krijgen.

Wat in het vat zit, verzuurd niet, dus deze show schuift door naar volgend jaar als we hopelijk dan weer voor vollere zalen mogen spelen.”

Cyrille is gaan nedenken wat er wel zou kunnen. Een bij-effect van de afgelopen periode is wel dat we alles wat dichtbij is meer zijn gaan waarderen.

Vroeger werden er zoveel mooie nummers geschreven over Sittard met enorme trots op de stad. De laatste jaren is dat minder geworden.

“Ik kreeg heel veel energie om iets moois, grappigs en ontroerends te maken met dat wat zo dichtbij me staat. Juist nu, nu zoveel is weggevallen van vermaak, wil ik de mensen iets brengen, hen vermaken.”

Cyrille Niël – ‘De toone van Zitterd’ – Schouwburg De Domijnen
Vrijdag 6 november, 20.15 uur
Zaterdag 7 november, 19.00 uur en 21.00 uur
Entree € 17,50 (inclusief welkomstdrankje).  Kaartverkoop via de website van de Domijnen.