DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

Onlangs verscheen het boek “De schilders van Limburg”. We praten met auteur Ad Himmelreich over de inbreng vanuit de Westelijke Mijnstreek
De Hasseltse muzikante Stien Carlier kent de Westelijke Mijnstreek vanwege haar jarenlange lidmaatschap van de Sittardse bigband van Mo Jones. Nu heeft ze een eigen band en een eerste album.

  • In Susteren weten ze wel hoe ze het nuttige en het aangename moeten verenigingen. Om geld voor de schatkamer van de basiliek te vergaren, verkopen ze er een plaatselijke likeur.
  • En de Maaseiker knapkoekcultuur leek in het gedrang, maar een nieuw bedrijf gaat de lekkernij in heel Vlaanderen promoten. Kijkt men grensoverschrijdend ook naar de Westelijke Mijnstreek?
    Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.De rubriek EuregioToer Compact slaan we deze week even over, vanwege de Paasdagen is er vrij weinig nieuws met betrekking tot de onderwerpen waar de rubriek zich op richt.

    EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site:

    Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren.