DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • De eerste bondsschuttersfeesten worden weer gehouden, zoals komend weekeinde in Limbricht en volgende week in Strucht. Hoe heeft de schutterswereld de coronajaren doorstaan?
  • Wielrenner Leon van Bon won onder andere twee etappes in de Tour. Nu is hij ambassadeur voor een wielerfestival komend weekeinde in Aken en Zuid-Limburg.
  • Met Pinksteren wordt een nieuwe lange afstandswandeling in het (Belgische) Nationaal Park Hoge Kempen in gebruik genomen.
  • In het kader van het Erfgoedweekend wordt komend weekeinde in Echt-Susteren op meer dan 10 locaties “Klinkend Klare Klanken” georganiseerd.

Verder is er het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor: dagelijks heel wat mensen op de bon tussen Maasmechelen en Stein, en Japandag Düsseldorf gaat dit jaar wel door.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de website.