DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

Het Kasteelpark in Born doet mee aan de landelijke Kastelendag en focust daarbij op de brand die het kasteel in 1930 trof.
Sinds woensdag kun je Duitsland verkennen met het 9 Euro-Ticket, ook geldig vanuit Sittard. Het Duits Verkeersbureau geeft een aantal tips voor leuke dagtrips.
D66 in Sittard-Geleen stelt een aantal Raadsvragen over de problematiek van het grensoverschrijdend openbaar vervoer in de (Eu)regio.
Het Bauernmuseum in Selfkant-Tudderen is aan het nieuwe seizoen begonnen, met daarbij speciale aandacht voor de overleden cabaretier Christian Macharski alias landbouwer Hastenraths
Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.
In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor een nieuwe tentoonstelling in het Limburgs Museum en de Interlimburgse Kunstfietsdagen.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren.