DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • De jonge Duits/Nederlandse presentatrice Sina Kuipers is elke werkdag op de Duitse radio te horen en presenteert een podcast over leven in de grensregio.
  • Programmamaker Henk Hover (L1) zette deze week diverse bewerkte, oude schuttersbeelden online, onder andere van de schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. en het Zuid-Limburgs Federatiefeest (ZLF)
  • Zangeres Willeke Simons maakte in coronatijd haar debuut-CD, een album waar ook Gé Reinders aan meewerkte. Willeke komt uit Roermond, maar is muzikaal verbonden met de Westelijke Mijnstreek.
  • De buurtbus van Beek via Geulle en Bunde naar Meerssen bestaat exact vijf jaar. De vrijwilligers brengen daarom een heus boekwerk uit, met zelfs toeristische feitjes over de route.

Verder is er het uitgebreide weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren:

En in EuregioToer Compact zetten we de volgende zaken kort en bondig op een rij:

* Euregionale overstromingsramp duurste ooit in Europa

* Flitscontroles bij wegwerkzaamheden op A76 –  E314  Stein-Maasmechelen

* Meer samenwerking tussen Nederland en Duitse deelstaat NRW

* Limburg ziet terugkeer van de wolf wel zitten

* Duitse grenshoreca profiteert vooral in het weekeinde van Nederlanders

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/

img