DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

 

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os, rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • Komend weekeinde staat de 40e editie van de Maasbrachter Havendagen op stapel. Wat is er te doen en wat maakt de Maasbrachter haven toeristischer dan die van Born en Stein?
  • Op 3 juli vindt de Niederrheinische Radwandertag plaats. Een fietsspektakel dat al diverse keren Nederlands Limburg aandeed. Is dat ook dit jaar het geval?
  • De diverse GrensInfoPunten breiden hun samenwerking uit en constateren meer belangstelling en vragen. Tegelijkertijd daalt het aantal grensarbeiders. Hoe is dat te verklaren?
  • Over ruim een week kan in Nieuwstadt eindelijk ’t Passieverhaol doorgaan. Een euregionaal gebeuren met ook Duitse en Vlaamse inbreng, en volledig in het dialect.
  • Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor:  Ostbelgien wil natuurliefhebbers aantrekken en vijf nieuwe religieuze erfgoed locaties in Zuid-Limburg ontsloten.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/