DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • Komend weekeinde vindt voor het eerst een tattooconventie in Roermond plaats. Een gesprek met de organisator Robin Palmen uit Echt en deelnemend artist Falco uit Geleen.
  • L1-sportverslaggever John Bannier uit Spaubeek nam afscheid in 2019, maar bleef beschikbaar voor het OLS. Een vooruitblik met John op het OLS van komend weekeinde in Meijel.
  • Fanfare De Maasoever uit Roosteren transformeert tot een “muziekcollectief”. Staat die ontwikkeling op zichzelf, of is dit een voorbode van meer veranderingen in de HaFa-wereld?
  • De gebroeders van Eyck werden deze week tot ereburgers van de stad Maaseik benoemd. Bevoegd schepen (wethouder) Myriam Giebens vertelt over de achtergronden van dit besluit.
  • Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens uit Oudsbergen.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor: ook luchthavenproblemen vlak over de grens in Duitsland en een opmerkelijke vergunningplicht voor dierenbezitters in Wallonië.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/