DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, toerisme en historie terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • CEO Maurice Ubags van Mediahuis Limburg over de verhuizing van De Limburger van Sittard naar Maastricht en andere (euregionale) krantenontwikkelingen.
  • Heraldicus René Vroomen uit Echt over zijn bezigheden en betrokkenheid bij het nieuwe gemeentewapen van Sittard-Geleen.
  • Het Museum van de Vrouw in Echt is zondag gratis toegankelijk en biedt maar liefst drie tijdelijke tentoonstellingen.
  • Voor profwielercriteria moet je tegenwoordig naar Maastricht of Heerlen. Vrijdagavond mogen wielerliefhebbers naar laatstgenoemde stad.
  • Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens uit Oudsbergen.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor: nieuwe toeristische Maascampagne in Noord-Limburg en veel belangstelling voor de Dom in Aken.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/