DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, toerisme en historie terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • De augustusmaand is in Sittard St. Rosamaand. Voor het eerst sinds corona kunnen de diverse religieuze plechtigheden weer gewoon doorgaan.
  • Femke Hoebergen is verbonden aan AHA24x7.com, een community voor Nederlands-Duitse samenwerking, maar wat doen zij precies?
  • De zusjes Jennes uit Doenrade zijn uiterst creatief met het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer, maar ook met hele andere muzieksoorten.
  • Onder de noemer Reisreport schrijven Marlou Jacobs en Godfried van Loo toeristische boeken, over Sittard, de Euregio en nog veel meer.
  • Het weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens uit Oudsbergen.

In de rubriek EuregioToer Compact onder andere aandacht voor de Duitse Selfkantbahn en een expositie in Aken.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/