DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os, zijnde de publieke omroep voor de gemeenten Sittard-Geleen-Born, Beek en Stein, rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • Twee artsen (een Belg en een Nederlander) blijken zich -onafhankelijk van elkaar- na hun pensioen allebei op een religieus project te hebben toegelegd. Amsterdammer Hugo Kolstee maakte een boek over alle kathedralen en basilieken in Nederland, en houdt volgende week een lezing daarover in Wittem. Met hem praten we over de twee basilieken in onze regio, die van Sittard en Susteren. Maaseikenaar René Westhovens trekt dit jaar dan weer de kar van de Harlindis en Relindisviering in die plaats.
  • De Belgische krant Het Belang van Limburg is een podcastserie gestart over de 10 grootste Limburgers. Zijn daar ook Limburgers van onze kant van de grens bij?
  • Natuurbegraafplaatsen zijn er in de Westelijke Mijnstreek nog niet. Maar in Ulestraten komt er wel binnenkort een landschapsbegraafplaats. Wat is dat eigenlijk?
  • En er is het weekeindeweerbericht op basis van weerman Ruben Weytjens

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren/