DEZE WEEK IN EUREGIOTOER RADIO:

Elke donderdagochtend kijkt streekomroep Bie Os rond in Limburg en de Euregio, en koppelt interessante onderwerpen met betrekking tot natuur, cultuur, historie en toerisme terug naar de Westelijke Mijnstreek.

Deze week besteden we middels interviews aandacht aan de volgende zaken:

  • De Sittardse Radio Nónnevot is bezig aan het tweede seizoen, komt opnieuw met een Zittesje Top 111, en brengt nu ook reportages over de plaatselijke “leidjeskultuur”. Wat leren de makers daar zelf van?
  • Zangeres Katja Henz haalde dit jaar de finale van het LVK -na acht opeenvolgende passages- niet. Hoe kijkt zij terug op het LVK, en wat zijn haar eigen artistieke wensen voor de toekomst?
  • Hoe heeft het carnaval in Belgisch Limburg corona doorstaan? Een gesprek met de voorzitter van de Federatie Europese Narren (FEN) Vlaanderen, Jeroen Bellings.
  • Om 11.11 uur schakelen we op deze Altweiberdonnerstag met Ostbelgien. Zijn daar veel Auwwiever op pad en wat is het verschil tussen het Rijnlands en het Waalse carnaval eigenlijk?
  • En er is het uitgebreide weekeindeweer op basis van informatie van weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren.

EuregioToer Radio is elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur te beluisteren via de drie FM-frequenties van Bie Os, en daarnaast via de site: www.bieos-omroep.nl

Vervolgens is de uitzending nog een week lang terug te horen via: www.bieos-omroep.nl/euregio-toer-radio-terugluisteren