Diervriendelijke aanpak overlast wilde katten

Als je zelf een kat hebt en in deze omgeving woont, raden we aan je kat overdag binnen te houden en een riempje om te doen met een adreskokertje. Zo voorkom je dat je kat per ongeluk gevangen wordt.
Toch je kat kwijt? Neem contact op met de Dierenbescherming via 088-8113510. Op www.mijndieriszoek.nl kun je vermiste huisdieren zoeken en een vermissing doorgeven.

Wat houdt de actie in?

  • De Dierenbescherming vangt de katten met kattenvallen. Als de kat in de val/vangkooi zit, halen we de kat meteen op en plaatsen een nieuwe kooi.
  • De Dierenbescherming checkt of de katten gechipt zijn. Ze neemt contact op met de eigenaar van de katten die gechipt zijn.De Dierenbescherming laat de niet-gechipte katers castreren en de poezen steriliseren. Hierdoor komen er geen kleine katten meer bij.
  • De Dierenbescherming kijkt of het om een wilde kat gaat. Als dit niet het geval is, krijgt hij een plekje in het asiel.
  • De wilde katten plaatst de Dierenbescherming terug, met chip en oormerk, op de plek waar ze vandaan kwamen. Als er helemaal geen katten meer zijn, trekt dat weer andere (wilde) katten aan. Door de katten weer terug te zetten, blijft de groep katten stabiel en rustig.

Deze diervriendelijke aanpak was al in meerdere gemeenten een succes.