Via ongeruste inwoners ontving de gemeente Stein berichten over overlast van zwerfkatten in Kerensheide. De overlast gaat onder andere om poepen in tuinen en mensen die ’s nachts wakker worden van katten die vechten. Om dit probleem op te lossen heeft de gemeente, samen met de inwoners, hulp gevraagd van de Dierenbescherming. Zij hebben ervaring met het met succes oplossen van overlast van katten op een diervriendelijke manier.

Wethouder Ummels: “Wanneer inwoners overlast ervaren van zwerfkatten, dan is het goed dat ze daar snel over aan de bel trekken. Daarom wil ik graag complimenten geven aan de inwoners die dit zo snel en goed opgepakt hebben. Dankzij hun werk en ook de inzet van de Dierenbescherming wordt dit probleem adequaat opgelost, op een manier die goed is voor onze inwoners en ook de katten.”

Vanaf 8 november start de Dierenbescherming officieel met de actie. De Dierenbescherming is, omdat inwoners dat vroegen, eind oktober alvast begonnen met het vangen van katten.

Wat houdt de actie in?

  1. De Dierenbescherming vangt de katten met kattenvallen. Als de kat in de val/vangkooi zit, halen we de kat meteen op en plaatsen een nieuwe kooi.
  2. De Dierenbescherming checkt of de katten gechipt zijn. De Dierenbescherming neemt contact met de eigenaar van de katten die gechipt zijn.
  3. De Dierenbescherming laat de niet-gechipte katers castreren en de poezen steriliseren. Hierdoor komen er geen kleine katten meer bij.
  4. De Dierenbescherming kijkt of een kat wild is of niet. Als een kat niet wilt is, gaat deze naar het asiel.
  5. De wilde katten plaatst de Dierenbescherming terug, met chip en oormerk, op de plek waar ze vandaan kwamen. Als er helemaal geen katten meer zijn, trekt dat weer andere (wilde) katten aan. Door de katten terug te zetten blijft de groep katten stabiel en rustig.

Let op! Heb je zelf een kat?

En woon je in Kerensheide? We raden je aan om jouw kat overdag binnen te houden en een riempje om te doen met een adreskokertje. Zo voorkom je dat jouw kat per ongeluk gevangen wordt. Bedankt voor jouw medewerking!

Bent je toch jouw kat kwijt?

Neem dan contact op met de Meldkamer Dierenbescherming op 088-8113510 meldkamer.limburg@dierenbescherming.nl. Via www.mijndieriszoek.nl kun je vermiste dieren zoeken en de vermissing doorgeven.