De dorpsfilm ‘Obbicht anno 1968’ wordt in december 2021 uitgegeven.
In 1968 werden in Obbicht door de filmmaker Johan Adolfs uit Enschede in de zomermaanden opnames gemaakt voor een dorpsfilm. De cameraman loopt, begeleid door een geluidswagen, door het dorp waardoor tientallen inwoners,vaak met hun kinderen, naar buiten gelokt worden en ze bij hun woonhuis of straat op beeld worden vastgelegd. Zodoende registreerden de cameramensen van Adolfs in Obbicht het naoorlogse plattelandsleven waarbij de bewoners te zien zijn tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Ze tonen verder vele dorpskiekjes waardoor de film een cultuurhistorische waarde heeft gekregen. Ook de leerlingen van de kleuter-, jongens-, meisjes- en de huishoudschool met hun leraren/leraressen komen uitgebreid in beeld. De film wordt afgesloten met een optocht waar een aantal verenigingen aan deel nemen.

De originele film werd gedigitaliseerd door de filmmaker Paul Cuijpers en werd na beeldcorrecties voorzien van achtergrondmuziek en effectgeluiden. Om het commentaar te kunnen inspreken zijn momenteel een aantal (oud)inwoners van Obbicht in de weer om te proberen de honderden namen van personen die in beeld komen te achterhalen. De film sluit af met een optocht door enkele verenigingen uit het dorp.

De uitgifte van deze dorpsfilm op dvd of usb-stick gaat via voorinschrijving tot woensdag, 1 december 2021. Op de website van Hospice Bronnerhof, https://www.bronnerhof.nl. komt u via de link “Obbicht anno 1968” automatische terecht bij het bestelformulier waarna u een bevestiging ontvangt. De kosten bedragen € 14,00 per dvd of usb stick, te voldoen tijdens het afhalen van de film.

Op zaterdagmiddag, 11 december kunnen de dvd’s en/of usb sticks van 15:00 tot 17:00 uur worden afgehaald in de Harmoniezaal, Koestraat 8 te Obbicht

De meeropbrengst van de verkochte dvd’s en usb-sticks komt ten goede aan Hospice Bronnerhof in Born. Met uw bestelling van deze dorpsfilm heeft u niet alleen een leuk kerstgeschenk in handen, steunt u een goed doel en ontvangt u ook een bijna 45 minuten durend document over het na-oorlogse leven in Obbicht waarbij enkele honderden bij naam genoemde (oud)dorpsgenoten in beeld komen.