DSM gaat fuseren met Firmenich

DSM gaat fuseren met het Zwitserse smaak- en geurstoffenconcern Firmenich. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Samen werken er straks zo’n 28.000 mensen voor het fusiebedrijf. Gevolgen voor het huidige DSM-personeel zijn er op dit moment niet. De omzet van de twee bedrijven komt samen uit op zo’n 14 miljard euro, warvan zo’n 11 miljard in de gezondheid en voeding. DSM rapporteerde onlangs een omzet van 9, 2 miljard in 2021.

Dit is een belangrijke moment in de transformatie van DSM”, laat het chemiebedrijf weten.

Door de fusie willen de bedrijven wereldwijd leidend worden op het gebied van voeding, persoonlijke verzorging en welzijn. DSM-Firmenich krijgt twee hoofdkantoren. Een in Maastricht en een in het Zwitserse Kaiseraugst.

De combinatie brengt Firmencish’s parfumerie- en smaakbedrijven en wetenschapsplatforms samen met DSM’s gezondheids- en voedingstak en gerenommeerde wetenschappelijke expertise. Het nieuwe bedrijf krijgt vier divisies, parfumerie en beauty, gezondheid, gezonde voeding en gezonde diervoeding.

DSM-Firmenich blijft samenwerken met kennispartners zoals de Brightlands Campus in Geleen, PlanetB.io in Delft en Food Valley in Wageningen.

De nieuwe Zwitserse partner van DSM creëert geuren, smaken en bestaat sinds 1895 . Wereldwijd heeft Firmenich 10.000 medewerkers en 83 filialen. Daarmee is dit het grootste particuliere geur- en smaakbedrijf te wereld.

Bron L1