Duitse politie zoekt verdachten op bromfiets met Nederlands kenteken.

Afgelopen zondag, 31 juli rond 21.00 uur, merkten getuigen een luide knal en een vlam op in een veld bij de Kreisstraße 1 ter hoogte van Selfkant-Millen. Kort daarna stond een stoppelveld tussen de Marktweg en het dorp Havert in brand. Drie mensen renden van de plaats delict naar een witte bromfiets en een zwarte fiets met roze banden, en vluchtten richting het dorp Millen.

 

De opgeroepen brandweer kon de vlammen doven voordat ze oversloegen naar een naastgelegen bosgebied. De bestuurder van de witte bromfiets met Nederlands kenteken was rond de 16 tot 20 jaar oud en slank gebouwd. Hij had kort haar en droeg een zwarte pet. Zijn bijrijder was ook een man van dezelfde leeftijd en ook slank. Hij droeg een beige t-shirt, rode sokken, witte schoenen en had kort, lichtbruin haar. Een derde persoon, een 16 tot 20-jarige jongeman met een licht gedrongen postuur, golvend lang haar en gekleed in een zwart T-shirt en een zwarte broek vluchtte op de zwarte fiets met roze banden. Hij droeg een kleurrijk tasje met het Vans-merk.

 

Wie kan informatie verstrekken over de identiteit van de personen? De recherche in Geilenkirchen neemt tips op, telefoon (00 49) (0)2452 920 0. Als alternatief kunt u ook een tip geven via de politiewebsite van Heinsberg of via de directe link: https://polizei.nrw/artikel/anzeige-note