Op zondag 26 juni aanstaande verzorgt het harmonie-orkest van de Philharmonie Sittard samen met de Brass Band Limburg een duo-concert. Het concert, dat om 15.00 uur start, vindt plaats in de centrale hal van museum De Domijnen aan de Ligne. De organisatie heeft bewust voor deze bijzondere plek aan de rand van het oude centrum van Sittard gekozen omdat rond deze ontmoetingsplek onder andere cultuur, wonen en studeren bij elkaar komen.

Voor de muzikanten van de Philharmonie is dit het eerste concert waarbij men zonder beperkingen zal musiceren sinds de uitbraak van de Coronacrisis. Het harmonie-orkest, onder leiding van Bart Partouns, heeft voor een gevarieerd en nieuw muzikaal programma gekozen met onder andere de muziekstukken ‘Journey through the Stratosphere’, ‘The Hounds of Spring’  en ‘La Leyenda del Beso’.

Na de pauze zal de Brass Band Limburg een op en top Brits programma presenteren met eigen Limburgs toptalent. De Brass Band Limburg, met chef-dirigent Renato Meli, kent in haar 40 jarig bestaan al vele hoogtepunten waaronder een podiumplek met 94 punten op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in 2021. Populaire meesterwerken uit de brassband-cultuur passeren deze middag de revue met een authentieke Limburgse interpretatie.

Entreekaarten voor het duo-concert zijn verkrijgbaar aan de dagkassa of via de website van de Philharmonie (www.philharmonie.nl/duoconcert ) en kosten 5 Euro. Bij de entreeprijs is ook een consumptie inbegrepen die na afloop van het duo-concert genoten kan worden op het verenigingslokaal van de Philharmonie aan de Gats.