Zaterdag 17 juli gaan de leden van het MaasbandProject een duik in de geschiedenis van de Maas maken.

Zittend aan de oever van de Maas, wordt verteld over de reis van een zwerfsteen uit de Maas. Hoe is de steen ontstaan en wat heeft deze steen allemaal meegemaakt en doorstaan door de jaren heen? Waar is de steen voor gebruikt en welke ontmoetingen heeft deze steen gehad? En hoe is die steen hier terecht gekomen? Na het verhaal maken de kinderen er een mooie tekening over.

Van het verhaal van de steen wordt samen met de tekeningen van de kinderen een boek gemaakt dat gratis digitaal wordt verspreid onder de deelnemende kinderen en geïnteresseerden.

Hierna staat Steen-stappen op het programma, met elkaar springen van steen naar steen. Dan is het tijd voor ranja en iets lekkers. Ondertussen ketsen de deelnemertjes kiezels op de Maas.

De kinderen gaan Happy Stones maken, een steen waar je blij van wordt. Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens is neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steen vindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. Zo zwerven de beschilderde stenen door het hele land, soms zelfs in het buitenland, om mensen blij te maken. Het is niet de bedoeling dat je de steen verstopt, de vinder moet de steen juist tegenkomen.

Het lijkt de organisatie leuk als de kinderen de steen meenemen op vakantie en hem daar achter laten. Met een briefje vragen ze de vinder om een berichtje te sturen met een foto van de betreffende steen naar maasbandproject@gmail.com.

Deze berichtjes plaatsen ze op de website, zodat de zwerfstenen gevolgd kunnen worden.

Deelname: GRATIS, op eigen risico.
Leeftijd: Van 6 jaar tot 13 jaar, 10 plaatsen VOL=VOL, begeleiders zijn welkom.
Wanneer: Zaterdag 17 juli 2021.
Tijd: Van 11:00 tot 13:00 uur.
Waar: De uitkijktoren aan de Maas aan de Geerlingskuilweg https://goo.gl/maps/cDqzTfb6Lawzcyy26.
Aanmelden: Via mailadres maasbandproject@gmail.com, tot uiterlijk 20:00 uur op donderdag 15 juli 2021. Na aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging.