Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een eenmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen.

De energietoeslag was in eerste instantie een bedrag van 800 euro. Het kabinet heeft besloten om dit bedrag te verhogen naar 1.300 euro. Wat betekent dat voor u?

Inwoners die de energietoeslag van 800 euro al hebben ontvangen of binnenkort ontvangen, krijgen automatisch een nabetaling van 500 euro. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. We wachten nog op verdere regels vanuit de overheid. Zodra we meer weten, bijvoorbeeld over de betaaldatum, informeren wij u via onze webpagina Energietoeslag 2022.

Inwoners die de energietoeslag nog niet hebben aangevraagd, kunnen dit nog tot en met 31-12-2022 doen via onze webpagina Energietoeslag 2022. Hier leest u ook de voorwaarden.

Het is verstandig om de energietoeslag op een aparte rekening te zetten. Elke keer als u uw maandelijks voorschotbedrag moet betalen aan de energieleverancier, gebruikt u een klein deel van de energietoeslag om die verhoging te betalen. Óf u bewaart het geld om de hogere jaarafrekening aan het einde van het (contract)jaar te betalen.

Kijk voor meer informatie op onze webpagina Energietoeslag 2022.