EuregioToer Compact.

Elke week zet Marcel Boreas in het programma EuregioToer Radio een aantal opvallende euregionale nieuwsfeiten van de afgelopen week op een rij in de rubriek EuregioToer Compact.
De gemeente Selfkant is een zogenaamde vier Zipfelgemeinden, een van de “uiteinden” van Duitsland, met Selfkant als meest westelijke gemeente. Er bestaat zelfs een record hoe snel de 4 gemeenten kunnen worden bezocht. Het nieuwe record staat sinds kort op 54,5 uur.

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft van de organisatie van de Ronde van Frankrijk het Tour de France Cycle City-label ontvangen. Dit betekent dat Valkenburg met haar beleid om de wielersport te promoten een voorbeeldfunctie heeft naar anderen toe.

In Maaseik is vorige week een nieuw kinderpretpark met de naam

In het Gouvernement aan de Maas is tot 1 juli aanstaande een mini-expositie over de Einstein Telescope te zien. De Einstein Telescope is een instrument voor het vaststellen en bestuderen van zwaartekrachtgolven. Zuid-Limburg is kandidaat voor de realisatie.

Een kijkvenster naar het Romeins verleden van Heerlen Zo kunnen de diverse vitrinekastjes worden omschreven die onlangs in het centrum van de stad zijn geplaatst, de route is 3 km. In elk vitrinekastje staat een ander object uit de Romeinse tijd centraal.