EuregioToer Radio

Elke week zet Marcel Boreas in het programma EuregioToer Radio een aantal opvallende euregionale nieuwsfeiten van de afgelopen week op een rij in de rubriek EuregioToer Compact.

Afgelopen weekeinde is de Ecovallei Vossenberg officieel geopend, dat is een 60 meter lange brugconstructie tussen Opoeteren en Dilsen. De verbinding moet ervoor zorgen dat niet alleen fietsers, maar ook heel wat diersoorten kunnen via het bouwwerk veilig oversteken.

Om overlast van everzwijnen in woonwijken aan te pakken, overweegt de Vlaamse overheid de dieren in Belgisch Limburg af te schieten met pijl en boog. Dat zou veiliger zijn en geeft minder geluidsoverlast. Everzwijnen duiken de laatste jaren steeds vaker op in woonwijken.

De drie GrensInfoPunten in Mönchengladbach, Aachen-Eurode en Maastricht hebben maandag in het Stadhuis in Maastricht een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee willen ze de dienstverlening aan werkgevers en grenspendelaars verder versterken.

Het Duitse regeringsbesluit om tijdelijk treinabonnementen van 9 euro per maand te verkopen, heeft in het pinksterweekend tot overvolle treinen geleid. Volgens een zegsman waren honderden treinen overvol. Reizigers moesten in sommige treinen zelfs geweigerd worden.

En wie liever in Duitsland ging tanken, heeft het gemerkt, ook aan de pompen was het aanschuiven. In Tudderen lag de prijs voor een liter euro 95 de afgelopen dagen rond de twee euro. In het Belgische Maasland beginnen de prijzen vanaf ongeveer 2,05 euro.