Festiviteiten en jubilarissen Kennedy-Mars Sittard

Nog even en het startschot voor de 57e Kennedy-Mars, de 14e Swentibold-Mars en de 16e Mini-Mars zal weer eindelijk klinken op de Markt in Sittard. De meeste voorbereidingen zijn afgerond en de laatste puntjes worden nog op de i gezet.
Recorderhouder Jean Heijnens met 50 uitgelopen Kennedymarsen krijgt hopelijk dit jaar gezelschap van 2 personen. Loes Tummers uit Puth zal de eerste vrouwelijke deelneemster worden die deze mijlpaal kan halen en Hans van Wakeren uit Stein zal, uitkomend in de wedstrijdklasse, eveneens zijn 50e Kennedy-Mars Sittard afronden.

inschrijven
Voorinschrijven is vanaf 5 april niet meer mogelijk. Wel kun je nog terecht in de KennedyCorner, die gevestigd is bij onze supersponsor Mulders de Buitenspecialist in Born. Daarnaast is het ook mogelijk om in te schrijven tijdens de Meet & Greet, welke op vrijdag 15 april van 19:00 – 21:00 uur plaatsvindt in het Jochem Erenshoes aan het Kloosterplein. Uiteraard kun je ook direct voorafgaand aan de start in het paviljoen op de Markt nog inschrijven. Inschrijven aan de start kan uitsluitend middels pin.
Festiviteiten
Tijdens de aankomst van de verschillende marsen zijn er diverse activiteiten. Vanaf 14:00 uur worden de deelnemers muzikaal verwelkomd door DJ’s en muziekgroepen. Naast de zaate hermeniekes ‘t Trumke en ’t Tröotje en Noots biejein uit Sittard zijn ook het Popkoor Escolum uit Elsloo, de Moezeband uit Holtum, de Jeugdkapel Einekoeze en Sambaband Cabeças de Porco uit Einighausen, Sjtraotlaeve uit Maastricht, Nuchter Vertroch uit Grevenbicht en Mörge geit baeter uit Born van de partij. Voor de jeugd zijn Luna Events en Foroxity met een stand aanwezig. Voor de jonge deelnemers aan de Mini-Mars zijn er bovendien mooie prijzen te winnen. Kortom volop vertier voor zowel deelnemers, maar ook toeschouwers.

Rode Kruis plakt voeten af
Sommige mensen zweren bij het vooraf dakpansgewijs afplakken van de hiel, tenen of de hele voet met pleisters. Je creëert als het ware een extra laag over de huid. Wanneer je geen ervaring hebt met afplakken, dan kun je dit het beste laten doen door deskundigen. Tegen betaling kan men door het Rode Kruis de voeten op de dag vóór de marsdag laten afplakken in het Rode Kruisgebouw in Sittard (Hemelsley 20). Hiervoor kun je vanaf nu eenvoudig een afspraak inplannen via kennedymars.us afplakken .rodekruissittard.nl