Fortuna Sittard haalt Michael Verrips

Michael Verrips is de nieuwste aanwinst van Fortuna Sittard. De 25-jarige doelman komt op huurbasis over van Sheffield United, uitkomend in de Engelse Championship. In de huurovereenkomst is een verplichte optie tot koop opgenomen, waarna de sluitpost tot medio 2025 vastligt in Sittard.

De voormalig jeugdinternational is klaar voor het nieuwe avontuur. “Ik ben enorm blij om hier in Sittard te zijn,” steekt Verrips -die gaat spelen met rugnummer 34- van wal. “Het was voor mij belangrijk om weer in een vertrouwde omgeving te wonen en spelen. Nu alles is afgerond kan ik me focussen op hetgeen waarvoor ik ben gekomen.”

Sjoerd Ars, technisch manager aan Sittardse zijde, kijkt uit naar de strijd onder de lat: “We hebben met Michael een relatief jonge keeper binnen gehaald met nationale en internationale ervaring. Met zijn komst realiseren we een gezonde concurrentiestrijd onder de lat. Met Yanick van Osch en Michael beschikken we nu over twee talentvolle doelmannen die de kwaliteit hebben om de eerste doelman van Fortuna Sittard te zijn