Presentatie: Ray Simoen

Techniek: Huub Aelfers

 

Bernard Krikke over documentaire Frans de Munck:

Bernard Krikke is een gerenommeerd documentairemaker. Zo maakte hij de bekende docu ‘De reis van de D-Day vlag’ en de ‘Aankomst van de D-Day vlag. In Limburg is hij vooral bekend van verschillende boeiende voetbaldocumentaires, zoals ‘Cor van der Hart, mister Fortuna’, ‘ De pioniers van het betaalde voetbal’, ‘Bart Carlier, de tragiek van een Fortuna speler’, ‘De Fortuna Formule’ en ‘De koers van Ultee’. Momenteel werkt hij aan documentaire over de legendarische keeper Frans de Munck, over wie onlangs een biografie is verschenen. Met de ras verteller Bernard Krikke praten we over zijn grote interesse in het Limburgse voetbal en zijn nieuwste project ‘Frans de Munck’.

 

Marleen Schmitz, Oirsbeek, schrijfster van romans, kinderboeken, blogs en gedichten.

‘Guusje gaat op avontuur’ is het laatste, nieuwe boek van Marleen Schmitz. ,,Daarmee heeft elk van mijn kleindochters nu een eigen boek”  geeft de schrijfster aan. Het is haar tiende kinderboek en het bestaat uit tien fantasievolle verhaaltjes met 3 D illustraties van Paul Wolfs. Maar ze schrijft niet alleen kinderboeken. Zo’n tien romans, verhalen in het Limburgs, blogjes, columns en gedichten vloeiden al uit haar pen. Met deze auteur, die van geen ophouden weet, praten we over haar schrijfplezier en inspiratiebronnen.

 

Guus Janssen over Agricola:

Op 4 december is het 400 jaar geleden dat in het Duitse Aldenhoven Franz Bauer werd geboren. In Sittard werd hij bekend, geliefd en gevreesd als Franciscus Agricola. ,,Hij heeft ervoor gezorgd dat het protestantisme geen poot aan de grond kreeg in Sittard”. Dat zegt de Sittardse cultuurhistoricus en docent klassieke talen aan het Trevianum college Guus Janssen. Aan de katholieke ijzervreter, pastoor, kanunnik en veelschrijver Agricola is een tentoonstelling gewijd in de Petruskerk. Met Guus Janssen praten we over Agricola.

 

Gigliola Ophelders van restaurant Gigi in Limbricht, tel;06-23534358.

Het Italiaanse restaurant Trattoria da Gigi uit Limbricht van Gigi Ophelders-Locci  is onlangs drie keer in de prijzen gevallen tijdens de Nederlandse Horeca Prijzen 2021.

De trattoria werd verkozen tot restaurant van het jaar in Limburg. Tevens won eigenares en chef kok Gigi Ophelders dezelfde prijs in de gemeente Sittard-Geleen en ontving het restaurant ook nog een Gold Award. Die laatste prijs wordt toegekend aan genomineerden met een gemiddeld cijfer van negen of hoger.

Wrang is dat Gigi Ophelders in september van dit jaar moest bekendmaken dat ze moet stoppen met haar succesvolle restaurant omdat ze geen personeel meer heeft.

Met Gigi Ophelders praten we over de bekroning voor haar harde werken en haar toekomstplannen.